NOVO NA PORTALU
data-privacy-keyboard

OPĆI UVJETI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

IZJAVA O PRIVATNOSTI KORISNIKA
:: OSOBNI PODACI

Osobnim se podatkom smatra svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu,
odnosno osobu koja se može identificirati izravno ili neizravno, posebno na osnovi jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet
(npr. ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, adresa e-pošte i sl.).

:: OSOBNE PODATKE KORISNIKA I KLIJENATA POSLOVNIH INTERNET PORTALA:

www.hrvatski-poslovni-imenik.com
www.hrvatski-poduzetnik.com
www.hrvatski-poslovni-subjekti.com
www.hrvatske-tvrtke.com

prikupljat će, obrađivati i koristiti tvrtka
DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o., ZAGREB, RADNIČKA CESTA 1
u skladu s odredbama o zaštititi privatnosti.
Prvenstvena svrha prikupljanja osobnih podataka korisnika je pružanje usluga,
poboljšanje kvalitete usluga te informiranja korisnika o postojećim i novim uslugama tvrtke
DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. i poslovnih partnera.

Osobne podatke korisnika ovlaštena je koristiti tvrtka DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o.,
isključivo u cilju pružanja, unapređenja i naplate usluga.

————————————————————————————————————————-
UGOVARANJEM USLUGE MARKETINGA NA INTERNET PORTALIMA
I DRUŠTVENIM MREŽAMA OSOBA DAJE PRIVOLU ZA KORIŠTENJE PODATAKA

————————————————————————————————————
:: PRAVO NA PRISTUP OSOBNIM PODACIMA I PRAVO NA BRISANJE

DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika i klijenata, informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici tvrtke DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:
Opća uredba o zaštiti podataka EU – GDPR 2016/67
Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka, NN br. 42/2018
Zakon o elektroničkim komunikacijama

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU i Zakonu o zaštiti podataka, prikupljeni osobni podaci pohranjuju se u evidencijama osobnih podataka tvrtke DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. koja čuva privatnost svojih korisnika, skuplja samo nužne podatke za poslovne svrhe (vođenja poslovnih Internet portala) te se njima koristi samo u svrhu poslovne potrebe u skladu sa zakonskim obvezama.
Podaci se čuvaju najmanje u periodu trajanja poslovne potrebe te će u skladu s općim zastarnim rokom po Zakonu o obveznim odnosima RH (5 godina) biti brisani ili anonimizirani, uz iznimku kada podatke čuvamo duže zbog pravnih obveza (npr. slučajevi sudskog spora).
Podaci mogu biti proslijeđeni mjerodavnom tijelu državne vlasti u svezi provedbe zakonskih ovlasti tijela državne vlasti.
Upite ili primjedbe vezane uz navedeni zakon te prikupljanje osobnih podataka korisnik može dostaviti putem elektroničke pošte na e-mail-adresu marketing@hrvatski-poslovni-imenik.com 
(direktni kontakt sa Službenikom za zaštitu osobnih podataka, voditelja evidencije osobnih podataka).

:: KOLAČIĆI

Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malu količinu informacija (Cookies).
Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak.
Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a.
Blokiranjem kolačića – cookie-a i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

:: ŠTO SU KOLAČIĆI ?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite.
Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije
(kao što je Vaše ime, e-mail adresa, lokacija pristupa …).
Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive.
Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

:: KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE ?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku.
Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

:: ŠTO SU PRIVREMENI KOLAČIĆI ?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika.
Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke poput stavki u košarici za kupnju i dr.

:: ŠTO SU STALNI KOLAČIĆI ?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika.
Pomoću njih web mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.
Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

:: ŠTO SU KOLAČIĆI OD PRVE STRANE ?

Kolačići od prve strane dolaze s web mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni.
Pomoću tih kolačića web mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web mjestu.

:: ŠTO SU KOLAČIĆI TREĆE STRANE ?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate.
Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

:: DA LI DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. NA INTERNET PORTALIMA KORISTI KOLAČIĆE ?

DA, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

:: KAKVE KOLAČIĆE KORISTIMO I ZAŠTO ?

Privremeni kolačići (Session cookies)
su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik.
Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).

Trajni kolačići (Persistent cookies)
obično imaju datum isteka te će ostati u vašem pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete.

Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama.
Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

:: DA LI NA WEB STRANICI IMA KOLAČIĆA TREĆE STRANE ?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće.
Ovi kolačići nisu postavljeni od strane naših Internet portala, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

:: DRUŠTVENE MREŽE

Dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

:: MJERENJE POSJEĆENOSTI

DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. koristi servis za mjerenje posjećenosti Google analytics.
Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis ne sprema kolačiće, možete to učiniti na sljedećem linku:
Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

:: SNIMANJE POZIVA

Izlazni i dolazni pozivi tvrtke DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. mogu biti snimani u svrhu unaprijeđenja usluge klijentima te, u slučaju sklapanja ugovora na daljinu, u svrhu dokaza o sklapanju istog.

Osobe koje su snimane uvijek će biti pravovremeno informirane o mogućnosti snimanja razgovora te o svrsi u koju navedena snimka može biti korištena.

DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. se obavezuje da će navedene snimke čuvati u sustavu najduže godinu dana, osim u slučajevima kada Zakoni republike Hrvatske nalažu neki drugi rok (u slučaju sklapanja ugovora, sudskih sporova i sl.).
Pristup navedenim snimkama imaju samo i isključivo zaposlenici tvrtke DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o. kojima je preslušavanje snimki nužno za obavljanje djelatnosti te isključivo u svrhu o kojoj je snimana osoba obavještena.

Za sva pitanja i prigovore vezana uz snimke razgovora, njiihovo korištenje, spremanje, zaštitu i brisanje, klijenti Internet portala se u svakom trenutku mogu obratiti na e-mail adresu:
marketing@hrvatski-poslovni-imenik.com 

:: KRŠENJE PRIVATNOSTI PODATAKA

U slučaju bilo kojeg oblika ugroze privatnosti podataka čuvanih u sklopu naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 48 sati od spoznaje o tome da je došlo do prekršaja te ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da postoji mogućnost da se prilikom krađe može otkriti identitet vlasnika podataka.

:: PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ova izjava o privatnosti može se mijenjati u skladu s zakonodavstvom.
Preporučujemo da povremeno provjerite našu Internet stranicu za sve izmjene izjave.

DIGITAL MEDIA MARKETING j.d.o.o.
AGENCIJA ZA DIGITALNI MARKETING, PROMIDŽBU & REKLAMU
RADNIČKA CESTA 1 :: ZAGREB :: OIB: 80831455893
ODGOVORNA OSOBA: ROBERT ŠPOLJAR, direktor